Regio

EA KUDDE VERKOELD
EA KLEURIJK WEITJE
Foto 't Molenhuys kapelstraat 33 + 35 Rijkevoort
ea_2811_26_06
Markt Grave
ea maasduinen
ea_0904_1309_02
Foto Bij Ceulemans te Beers
6 Romeins Cuijk
Gemaal van Sasse Grave
previous arrow
next arrow
Shadow

Land van Cuijk, hét geheim van Noordoost Brabant.

Het gevarieerde landschap van het Land van Cuijk leent zich prima voor een leuke toerrit. Geniet van de rust, de ruimte en vele bezienswaardigheden. In het Land van Cuijk liggen de sporen van een bewogen vaderlandse geschiedenis verborgen; van de Romeinen en de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Het Land van Cuijk is ook de streek van ‘een Goei Leven’, waar je de typisch Brabantse gastvrijheid ervaart én heerlijk kunt eten en drinken, een terrasje pakken.

Maak kennis met misschien wel de meest belegerde vestingstad van Nederland: Grave en combineer dit met een ronde om de Kraaijenbergse Plassen, een uitgestrekt waterrecreatiegebied richting Linden. Ontdek waarom Cuijk in de Romeinse tijd een belangrijke nederzetting is én wat daarvan bewaard is gebleven. Even verderop tussen Cuijk en Vierlingsbeek ligt het grootste aaneengesloten Maasheggenlandschap van West-Europa. In 2018 uitgeroepen tot Unesco Man & Biosphere gebied. Het enige in Nederland! Ooit dienden de eeuwenoude heggen en struiken als perceelafscheiding. Of maak kennis met het opmerkelijke religieuze verleden van Boxmeer tijdens de Boxmeerse Vaart -een processie-, bezoek het kasteel of de kruisbasiliek. Een stukje verder naar het zuiden ligt Overloon, bekend vanwege het Oorlogsmuseum.

De natuur is ruimschoots voorhanden hier; struin door de uitgestrekte Staatbossen bij Natuurpoort Sint Anthonis, verdiep je in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog langs het Peelkanaal, met zijn talrijke kazematten, of ga op zoek naar verborgen pareltjes in de Raamvallei. Is een dag of middag niet genoeg? Boek dan een verblijf in dit gebied en ga een paar dagen op verkenningstocht in het prachtige Land van Cuijk.

Meer informatie over de regio op: www.visitlandvancuijk.nl